- Er zijn 1.900 watertappunten in Nederland waar mensen gratis hun waterfles kunnen bijvullen.
- Om deze punten makkelijker vindbaar te maken, heeft de maker van de bekende Dopper-fles ze toegevoegd aan Google Maps.
- De hoop is dat mensen hierdoor minder wegwerpwaterflesjes kopen.
- Lees ook: 9 manieren waarop je water verspilt zonder dat je het in de gaten hebt – en wat je ertegen kunt doen
Wist je dat er in Nederland 1.900 openbare tappunten zijn waar je je drinkfles of bidon gratis kan bijvullen met water? Het is een goede manier om te voorkomen dat mensen milieuvervuilende plastic wegwerpflesjes kopen in de supermarkt.
Op woensdag 8 juni, niet geheel toevallig op World Oceans Day, heeft het Delftse bedrijf Dopper, bekend gemaakt dat al deze 1.900 watertappunten nu vindbaar zijn in Google Maps.
Dopper, bekend van de gelijknamige hervulbare plastic fles, zet zich in voor het gebruik van recyclebare waterflessen om de impact van oceaanvervuiling tegen te gaan, Voor het vindbaar maken van de watertappunten is samengewerkt met Localyse.eu, een bedrijf zich specialiseert in innovatieve locatiesoftware en Google-technologie.
Wie op “water tap” zoekt op Google Maps ziet dat er talloze van dit soort punten bestaan in Nederland, op plekken waar je wellicht iedere dag langskomt. In parken, in winkelcentra, op NS-stations. Met de zomer in aantocht is dit dus geen overbodige luxe, en naast kostenbesparend is de mogelijkheid om gratis je waterfles te vullen dus ook milieuvriendelijker.
“Met deze nieuwe dienst zetten we een volgende stap in het bereiken van onze missie: mensen hervulbare flessen te laten verkiezen boven wegwerpwaterflesjes”, zegt Virginia Yanquilevich, CEO van Dopper in een persverklaring. “Door het inzichtelijk te maken waar je je fles kunt bijvullen, maken we het voor mensen makkelijk hun herbruikbare fles te gebruiken. Wat ons betreft moet het vanzelfsprekend worden dat je als Nederlander je hervulbare fles mee op pad neemt. Dit is een van de meest simpele manieren om je steentje bij te dragen aan schonere oceanen.”
Komend jaar wil Dopper ook in België, Duitsland, Frankrijk en Spanje de openbare tappunten toevoegen aan Google Maps.